Телефонна измама за над 4200 лева  в Шумен била осуетена след

...
Телефонна измама за над 4200 лева  в Шумен била осуетена след
Коментари Харесай

Бдителен шуменец предотврати телефонна измама

Телефонна машинация за над 4200 лева  в Шумен била осуетена след сигнал и подпомагане от внимателен човек. Малко преди 17:30 часа през вчерашния ден 50-годишен шуменец карал в града. Направило му усещане, че автомобил, който се движи пред него, стопира внезапно на няколко места, а мъжът в него се оглежда. На ул. “Г. С. Раковски “ още веднъж спрял до резервоар за боклук и взел оставен несесер.

Баба хвърли пари на измамници, комшия жандармерист хвана " муле " -то (СНИМКИ)

50-годишният шуменец се свързал с дежурната част в районното ръководство и обяснил, че може би става въпрос за машинация.

Психолози изясняват за какво ало-измамниците съумяват да омагьосат жертвите си

Създадена била незабавно организация. Минути по-късно бил  задържан 55-годишен шуменец. Пред криминалисти обяснил, че бил нает за пощальон. Изпратили го да получи пратка, която трябвало да изпрати след спомагателни указания. За услугата щял да получи 30 лв..

Малко по-късно в Районното ръководство в Шумен бил получен сигнал от 42-годишна шуменка, която съобщила, че е била излъгана по телефона.

Министерство на вътрешните работи: Не давайте пари и скъпи движимости на измамници

Схемата, по която била въведена в илюзия – помощ за залавяне на телефонни измамници, поискана от „ служител на реда “. С концепцията, че оказва помощ да бъдат хванати, тя се съгласила да взе участие в „ спецакция “. В дамска чанта сложила 1220 евро, 1570 лв. и към 80 гр. златни украшения. Оставила несесер до резервоар за смет и се отдалечила бързо съгласно указанията- „ с цел да не попадне в епицентъра на престрелка сред служители на реда и измамници при задържането им “.

Все по-често регистрират случаи на рецидив при ало-измамите

Образувано е досъдебно произвеждане. За период до 24 часа в РУ- Шумен е арестуван 55-годишният мъж като съпричастен към измамата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР